Пръсна се газова бутилка на такси. На косъм от мощен взрив

контакти

Сериозен тътен изплаши хора на един от паркингите, близо до пазара, между блоковете на бул. „Стефан Стамболов”, малко преди 20:30 часа. Причината за него е пръсната газова бутилка на такси – Опел комби, паркирано от дълго време и без шофьор в него.

Хора, намиращи се близо до мястото, се обадиха на спешния телефон, след което своевременно пристигнаха екипи на пожарна и полиция.

Както си стояхме и изведнъж – силно изгърмя, все едно нещо голямо пада върху ламарина. След това видяхме, че алармата на таксито се е включила, споделиха очевидци.

След пристигането на полицията и пожарната, районът бе временно отцепен. Пожарникарите действаха светкавично, изкарвайки лесно горими елементи от колата. Опитите им да стигнат до бутилката откъм багажника обаче не дадоха резултат, тъй като взривната вълна е ударила там и е изкривила ламарините.

Пламък, за щастие, нямаше. Оказа се, че газовата бутилка се е пръснала и е истински късмет, че газта не се е възпламенила, защото предположението е, че взривът е можел да бъде мощен и да засегне хора, както и много други коли, заели паркинга. Същевременно, хора наоколо споделиха, че виждали пушек, непосредствено след тътена. Вероятно той е от разпръсналата се газ, каквато миризма се усещаше.

В един момент, пожарникарите дадоха знак, че няма опасност и сравнително бързо напуснаха мястото, заедно с полицията.

Преди това дадоха напътствия на шофьора да не се опитва да запали колата, а да потърси специализирана помощ.  Той се казва Атанас и беше озадачен, че бутилката така е гръмнала. Не е изключено това да е от жегата, както и от прекомерно зареждане. В същото време собственикът на колата каза, че от дълго време не я е карал. Сподели, че има друго такси, с което работи в момента. Иначе, по думите му, е в професията още от зората на демокрацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук