Пръскат против кърлежи в две поредни вечери в Димитровград

Първо за тази година пръскане на тревни площи против кърлежи подготвя Община Димитровград. Предварително определените дати са 29 и 30 април, петък и събота. Пръскането ще се извършва по график късно вечер.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е, както следва :

29.04.2022г. (петък) – тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите и гробищни паркове.

30.04.2022г. (събота) – тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината и трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно графикът да се промени.

Изпълнител на услугата е пловдивска фирма. Ще се използва препаратът „САЙРЪС 10 ЕВ“, с карантинен срок 24 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук