Пръскат комари и кърлежи за четвърти път в Димитровград

Четвърто за годината пръскане срещу комари и кърлежи планира Община Димитровград. Предварително определените дати са 26, 27 и 28 август – сряда, четвъртък и петък, като ще се извършва късно вечер. При лошо време, възможно е графикът да бъде променен.

Първо ще се извърши обработката на озеленени площи против ларви и имаго на комари (сряда и четвъртък), след което ще се извърши третиране на тревните площи против кърлежи (четвъртък и петък). В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е както следва:

26.08.2020 г. (сряда) – тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите и гробищни паркове.

27.08.20 г. (четвъртък) – тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

28.08.2020 г. (петък) – тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината.

Против кърлежи ще се използва препаратът „САЙСЪРС 10 ЕВ“. Препаратът против имаго на комари е „Цитрол 10/4 УЛВ“, а срещу ларви на комари е „Димилин 2 ТБ“. Те са с карантинен срок 24 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук