ПРЪСКАТ ОТ ВЪЗДУХА СРЕЩУ ЗАРАЗАТА ПО ЖИВОТНИТЕ. ВНИМАНИЕ ЗА ПЧЕЛИТЕ

newbeautyВ събота и неделя в Южна България ще бъдат извършвани пръскания срещу насекоми, преносители на заболяването нодуларен дерматит по едрите преживни животни. То ще се осъществява с летателна техника, съобщават от Областна администрация – Хасково, цитирайки заповед на Министерството на земеделието.

На 23 април ще бъдат извършени пръскания на територията на община Димитровград и на територията на община Хасково, село Узунджово. Първото пръскане е от 5,30 до 8,30 часа, второто от 18,00 до 21,00 часа. На 24 април, неделя, ще се пръска по същия график в община Опан, област Стара Загора, ако атмосферните условия позволяват.

С цел опазване на пчелните семейства, отглеждани на територията на област Хасково е необходимо да се уведомят всички пчелари за предстоящите пръскания и за предприемане на мерки от тяхна страна за опазване на пчелните семейства. Освен това се нарежда да се уведомят кметовете на населените места да предприемат необходимите мерки и действия за пръскане.

Писмото вече е изпратено до кметовете на всички общини от област Хасково, уточняват от Областна администрация.

Самолети ще облетят поречията на реките, влажните места и биотопи, където се развиват популации на кръвосмучещи насекоми в цялата община Димитровград. Те ще пръскат с инсектицид, който ще намали популациите на насекоми, които разпространяват заразен нодуларен дерматит. Това е част от ефективната борба срещу заболяването в страната, посочват от Министерството на земеделието.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук