Професорът по риболов Щерьо Щерев: Никой не може да хване твоята риба в твоята река

контакти

Никой не може да хване твоята риба… Така, по философски, насочвайки към житейската река на всеки един, коментира професорът по риболов Щерьо Щерев, както с уважение го наричат приятели и познати, при представянето на книгата му „Моята река“ в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Свои думи за изданието сподели поетесата Ели Видева. Героите и описаните случки са реални. През тях Щерьо описва рибарските си преживявания и докосвания до природата, към която се отнася с преклонение. Показва отношение в текстовете си с хумор, любов, с жив и естествен език, заяви Видева.

Говоря ви не толкова за рибата, колкото как да устроите живота си, заяви пред аудиторията Щерев, който е и музикант, живеещ от няколко години в крайбрежния английски град Брайтън. Риболовът и музиката, те ми дават сила и свобода. Аз съм човек на света, продължи той с емоционалното си слово…

Аз съм шаранджия, но хванах рибата на живота си – 50 кг сом от Марица, разказа Щерьо Щерев една от многобройните си истории от книгата. В нея са поместени близо 60 разказа, свързани с реки и язовири, откровения и житейски описания.

Отдавна ми бе мечта да напиша книгата, сподели още авторът и разкри в аванс, че вече мисли за следваща, в която да помести рецепти, които са му на сърцето, от българския край.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук