ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК ЧЕСТВАТ ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ. ЧЕСТИТО!

Професионален празник през първия неделен ден на август отбелязват всяка година българските железничари. Традицията да се чества Денят на железничаря датира от средата на миналия век. Изборът на деня е свързан с историческия факт, че в началото на август през  1888 г. линията Цариброд – София – Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе – Варна, и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници.

Историята на българската железница е богата на постижения, предизвикателства и трудни моменти, но тя най-вече е богата с хора, които са отдавали най-доброто от себе си за развитието на железопътния транспорт. Днешните български държавни железници помнят с признателност всички знайни и незнайни железопътни работници, които със своя принос са дали тласък на железницата да върви напред.

И днес има примери за отлично изпълнение на служебния дълг и достойно отстояване на престижа на железничарската професия. От началото на 2015 г. до настоящия момент за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия са наградени редица локомотивни машинисти, работници по ремонта в локомотивните депа, служители на превозни бригади в пътнически влакове и служители по експлоатация на товарните превози. По повод Деня на железничаря (2-и август) ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози.

В своето обръщение към служителите по повод Деня на железничаря, изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Владимир Владимиров, благодари на всички работници и служители от дружествата в системата на Холдинга за добрата работа, високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения. „На всички български железничари пожелавам здраве, лично щастие, безаварийна работа и професионално удовлетворение! Честит празник!”, завършва поздравлението си Владимиров.

Снимка от www.dennews.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук