Протест за водата в Димитровград през януари

Искаме отговори, категоричен е организаторът Тодор Топалов

контакти

Протест за цената на водата в Димитровград ще има и се работи по организирането му. До десетина дни ще стане ясно кога и къде ще е, потвърди Тодор Топалов – председател на общинската организация на „Да, България“ в Хасково, неин областен координатор, както и съпредседател на областната структура на „Демократична България – Обединение“. Той стана известен през лятото, като един от водачите в региона на недоволството срещу управлението.

В края на декември Топалов информира, че дни преди това жители от села в община Димитровград, притеснени от предстоящото увеличението на водата, се свързали с него. Тогава, той не посочи за кои населени места става дума, не каза и сега. Обясни само, че ще са през януари и когато има яснота, ще бъдат уведомени медиите и институциите.

Протестните действия не се отлагат, макар да стана ясно, че на този етап няма да има промяна в цената на водата в Димитровград, тъй като все още не е факт преобразуване на димитровградското ВиК в хасковското Водно дружество.

Дали ще се повиши, кога ще се повиши, с колко ще се повиши, или ще се тупа топката до изборите, за да се вдигне цената? Хората искат конкретни отговори и кметът на Димитровград, председателят на ВиК Асоциацията или който и да е от отговорните властимащи трябва да кажат. Притесненията на хората са, че водата в община Димитровград може да скочи до 3.52 лева, а сме в пандемия, нарастваща безработица, икономическа криза. Има решение на КЕВР, с което цената, на база бизнес плана, да бъде 3.52 лева за ВиК – Хасково, което ще обслужва обособената територия на Асоциацията по ВиК, заяви Топалов.

Според него, в Хасково няма протести за същата и отдавна утвърдена такава цена на водата, защото не е била вдигана шоково. На въпрос дали ще се откажат от протестни действия, ако бъде позволено поскъпването на водата в Димитровград да става поетапно, за каквото настоява пред МРРБ и управлението на Общината, Топалов акцентира, че трябва ясно да се каже възможно ли е и за какви параметри става дума.

Имайте предвид, че инициативата за протест не идва лично от мен, а от хора по места и нито един от тях не е наш член. Може би се свързаха с мен, като човек, който води недоволството, преди месеци, обясни политикът-протестър.

Разбира се, че работим заедно със структурата в Димитровград и не я прескачаме по никакъв начин, подчерта той, като обясни, че е бил уведомен председателят на „Да, България“ в Димитровград Иван Стойчев… Хората по места на „Демократична България – Обединение“ имат готовност и ще подкрепят протеста, каза още Тодор Топалов, без да се ангажира с това колко хора ще се включат.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук