Протест заради светофара затваря пътя Хасково – Димитровград?

контакти

Твърде е вероятно пътят Хасково – Димитровград да бъде затворен за определен интервал или да бъдат създадени трудности за движението при кръстовището до бирената фабрика и новите магазини. В социалната мрежа се появиха призиви към хората да изразят недоволството си днес от 17 часа, като несъгласие с намерението в района да се монтира светофар. Амбицията е това да не е еднократен акт, а да бъде повтарян, докато не настъпи промяна на заявеното от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Преди малко повече от седмица АПИ обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на светофарна уредба на кръстовището, с прогнозна стойност от 450 000 лева. В мотивите бе посочено, че след засиления интерес към магазините, са регистрирани множество пътни нарушения. Поради това подходяща към момента организация на движението ще се постигне със светофар.

Информацията предизвика реакции на възмущение сред немалко хора, включително сред общински съветници в областния град. Цитира се и становище на Пътна полиция, според което най-целесъобразно е да се изгради кръгово кръстовище, каквото бе и първоначалното намерение, преди да бъдат отворени новите магазини.

Изненадващо подейства цитирано допълнително становище на АПИ, след медийни запитвания, че светофарът щял да се постави, докато бъде изградено кръгово кръстовище. За мнозина изглежда крайно несъстоятелно да се дадат хиляди левове за поставянето на светофар и след това да се търсят други пари, за да започне изграждането на кръгово кръстовище… С две думи, ако се сложи светофар, кръговото ще остане мираж…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук