ПРОТЕСТИРАЩИ И ПОЛИЦИЯ – ПОЧТИ РАВНИ НА ПЛОЩАДА, БЛАГОДАРЯТ СИ

EVN
контакти

[quote]КУЛМИНАЦИЯТА В НЕДЕЛЯ С БЛОКАДА НА ПАЗАРА?[/quote]

Поравно почти на площад „България” бяха недоволни и полицаи в четвъртия ден на протести. Свирки и знамена към 17,30 почти нямаше. Младежите се оглеждаха за подкрепления, но и те бяха рехави. Петнадесет минути по-късно ядрото се увеличи с няколко десетки и задмина броя на охраняващите униформени. Събраха се около 150-200 човека, вече и по-възрастни, появи се голям трибагреник, зад който застана челната редица. Групата тръгна по всекидневния маршрут към клиентския офис на EVN, където последва обичайното освиркване и скандирания.

Шефът на Районното полицейско управление – Ангел Дулев беше сред колегите си на площада пред общината. Преди потегляне към сградата на енергийното дружество, той дойде сред младежите и ги помоли  да не пречат на движението по улиците. Благодари им, че през предните три дни не се стигна до извънредни ситуации.  Момчетата също благодариха на полицаите, че изпълняват задълженията, без да влияят на протеста.

После компактната група се насочи към EVN. Постоя там около 15-20 минути, след което се върна пред общината, отново с кратки освирквания и скандирания. След това униформени и протестиращи се разотидоха.

Според някои от постоянните участници в протестите, кулминацията се очаква в неделя след 11 часа. За тогава се готвело масово шествие, към Неделния пазар. Ако са много хората, можело да се стигне и до затваряне на пътя. Не се ангажираха с мнение обаче каква ще е цифрата протестиращи в петък и събота. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук