Пролетта ще е хладна, дори в началото на май

Дъждовно ще е времето над цялата страна днес, с температури от 8 до 13 градуса. Във вторник и сряда валежите ще са по-слаби. В четвъртък ще е сухо и с температури над 18 градуса. В събота и неделя ще превалява и ще преминава студен фронт.

В средата на седмицата температурите ще са малко по-високи. Бавно отиваме към затопляне, но за съжаление, дори в началото на май не се вижда онова продължително хубаво време, което ни се иска, коментира пред БНТ Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще останем в по-хладна пролет, с по-чести валежи, въпреки че ще има и хубави слънчеви дни. Твърде често ще имаме циклонални дейности, обогатени със студен въздух от северните ширини. Ще надхвърлим нормите на валежите. Температурите ще са по-ниски от обичайните, подчерта Анастасия Стойчева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук