Пролетна колекция от дрехи и маратонки задържаха на Капитан Андреево

контакти

Пролетна колекция от дрехи и маратонки задържаха митничарите на Капитан Андреево. В камион с полска регистрация са намерени 5539 текстилни изделия и 1241 спортни обувки, съобщават от Агенция Митници.

Камионът, пътуващ от Турция за Полша, е селектиран за щателна проверка. При нея са установени 546 колета, съвпадащи като количество с обявеното, но част от стоката е с емблеми на световни марки.

Проверяващите преброяват 4479  блузи с дълъг и къс ръкав, туники с къс ръкав, тениски и ризи, по голяма част от които с логото на Polo, Lacoste, Tommy Hilfiger. Открити са още 1060 спортни комплекти, жилетки, дамско и мъжко бельо, с логото на Hugo Boss, Calvin Klein, Armani. Сред групажната стока са открити и 1241 чифта спортни обувки, имитации на Puma, Adidas, Nike.

В изпълнение на Европейски регламент, за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, уточняват от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук