Пролетна зима: 340 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, ден след настъпването на пролетта. Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през нощта валежи. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който през миналата седмица бе спряно преминаването заради изграждането на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Оттам апелират шофьорите, на които им се налага да пътуват, да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори, предупреждава АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на агенцията – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.. В АПИ целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук