Прокурори подхващат собствениците на скъпи коли и имоти

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на територията на цялата страна. Свързана е с произхода на средствата на лица, придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева, както и луксозни автомобили, съобщават от прокуратурата.

Оттам информират, че през 2015 г. и 2016 г.  245 човека са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 са придобили имоти на стойност над 800 000 лева. На територията на страната се управляват  50 автомобила „Майбах“, 193 автомобила  „Бентли“, 31 автомобила  „Ламборджини“, 68 автомобила „РолсРойс“ и 93 автомобила „Ферари“.

До главния прокурор  е постъпила информация от НАП за 365 физически лица, придобили през 2015 г. и 2016 г. недвижими имоти с цена над 500 000 лв.

Главният прокурор е сезиран и от Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ със справки за установени леки автомобили от марките „РолсРойс“, „Ферари“, „Ламборджини“, „Майбах“ и „Бентли“, управлявани на територията на Република България от български граждани. В справките е посочено, че срещу част от физическите лица има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Предоставената информация от НАП и ГДНП е преценена като повод за извършване на проверка, предвид наличие на данни за извършени данъчни престъпления и пране на пари. Поради това главният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на действия на територията на цялата страна, уточняват от държавното обвинение. Допълнителна информация, четете тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук