Прокурори влязоха в сградата на Президентството

контакти

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. По информация на „Хоризонт“ става въпрос за координирани действия на Специализираната прокуратура и Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/.

Източници на БНР твърдят, че преди минути прокурори са влезли в сградата на Президентството.

Минути преди 10 ч. в двора на Президентството влезе микробус на Бюрото по защита към Прокуратурата на Република България.

На другия вход на Президентството пък има 3 автомобила на СДВР.

Източници на БНР споделят, че става въпрос за акция на Прокуратурата и СДВР, започнала рано тази сутрин. Тя е свързана с разследване, което се води.

И от двете институции отказват повече информация. Действията днес се провеждат след разрешение на съдия, дадено още преди седмица.

Два кабинета в президентството, свързани със съветник и със секретар на президента се претърсват в момента. Това обяви, цитиран от NOVA, главният прокурор Иван Гешев в Габрово.

Действията дса по две отделни досъдебни производства. Едното е на военно окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние , обясни Гешев. Той допълни, че тези действия са предприети след разрешения от два съда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук