Прокуратурата влиза в Българския футболен съюз

контакти

По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в това число и от президента на федерацията Борислав Михайлов.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

Решението идва след ескалирането на напрежението снощи в София, при протеста срещу БФС, който доведе до много ранени, арестувани и погром в центъра на столицата.

При създалата се ситуация премиерът Николай Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Междувременно, освен оставката на Борислав Михайлов, която се иска на практика от почти всички, различни политически сили поискаха оставката на вътрешния министър, а някои от тях и на цялото правителство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук