ПРОКУРАТУРАТА БЕЗСИЛНА ЗА АВТОРА НА ГОЛ КОЛАЖ

Общински съвет
контакти

[quote]ЖУРНАЛИСТ ГУБИ ДОСТЪП ДО ЗАСЕДАНИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ?[/quote]

Прокуратурата се оказа безсилна при решаване на проблема с изпратената преди време снимка-колаж с „гола“ общинска съветничка. На нескопосано преправения кадър бе  Катя Панева от коалиция „Да за Димитровград. Държаният орган отказва да образува досъдебно производство за установяване на автора.

Прокуратурата е установила, че снимката-колаж е била изпратена от компютъра на журналиста Живко Тенев. Оттам обаче отказват да образуват досъдебно производство. Една от причините – той споделил, че през този период усетил чужда дистанционна намеса в компютъра си. Информацията предостави председателят на общинския съвет – Стефан Димитров.

Надявам се, че на сесията през март ще бъде приета докладна с решение за ограничаване достъпа на Живко Тенев до общинските сесии. Хипотезата е, че той е можел да го извърши, не казвам, че е той, искам да подчертая. Няма ясни и неопровержими данни, че той е направил това. Но в крайна сметка да му бъде ограничен достъпа, категоричен бе Стефан Димитров.

Мотив да поиска това председателят вижда в преписката от прокуратурата. В нея ставало ясно, че за нелицеприятното дело е ползван IP адреса на журналиста.

Скандалът избухна през ноември миналата година. Тогава колаж, разпратен до медиите, злепостави съветничката. Последва подаване на жалба от нейна страна до прокуратура и полиция. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук