ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОКОЛИ ОСТАВА НЕПРИВЛЕКАТЕЛНО

контакти

Скептицизмът на потребителите и неуспехите в развитието на инфраструктурата вероятно ще ограничават продажбите на електрически автомобили за известен период в бъдеще, съобщава economynews.bg, цитирайки ДПА. До този извод стига изследване, публикувано в Германия от консултантската компания Roland Berger Strategy Consultants и изследователски институт в областта на автомобилостроенето, чиято централа е в Аахен. Според експертите, производството на изцяло електрически автомобили все още не е привлекателна финансова перспектива за автомобилостроителите. Специалистите подчертават липсата на напредък в изграждането на подходяща инфраструктура за презареждане.

Изследването сравнява напредъка на водещите страни в сектора – Германия, Франция, Италия, САЩ, Китай и Южна Корея – в „електро-мобилността“. Друга причина за безпокойство е ограниченият пробег на съвременните електрически коли. Експертите не очакват значително подобряване на този показател до 2020 година. Според наблюдатели, развитието на електрическите автомобили е спирано от неспособността на сектора да разработи по-мощни и устойчиви акумулатори. В момента южнокорейските автомобилостроители инвестират най-много в технологии за eлектрически автомобили, следвани от производителите в Гермaния, където се очаква BMW да представи изцяло електрически модел, вероятно по-късно тази година. С изключение на Китай, другите автомобилостроителни нации на практика намаляват разходите си за такива возила. Германското правителство си е поставило амбициозната задача до 2020 година по пътищата на страната да се движат 1 милион електрически автомобила. През 2012 г. са регистрирани едва 3000 нови електромобила. Министърът на икономиката Филип Рьослер подчерта, че секторът трябва да се придържа към обещанието да инвестира силно в сферата. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук