ПРОЗОРЕЧНА ДАМА ВЛЕЗЕ В ПАРНАС

Прозоречната дама Диляна Христова, както приятели вече наричат младата димитровградска поетеса, заради едноименната и стихосбирка, официално влезе в Парнас. Тя бе представена в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград. Събралите се ценители на словото чуха част от стиховете, поместени в дебютната и стихосбирка.

„Прозоречната дама“ е носител на наградата за дебют на млад автор на Община Димитровград. Изданието бе изцяло финансирано в тазгодишната кампания по подпопмагане на книгоиздаването. Стихосбирката включва 50 стихотворения. Автор на илюстрациите е Светла Шивачева, а корицата е дело на Гроздан Грозев.

„Прозоречната дама“ бе представена в рамките на XXIII Дни на поезиятаПеньо Пенев“. Те продължават днес с две изложби. В библиотеката ще бъде подредена изложбата „Лауреати на националната и международна награди „Пеньо Пенев“. От 17:30 часа в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще се открие изложбата „Гео Милев и Der Strum”.

*Парнас – територия на поезията в гръцката митологияПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук