ПРОЕКТ: НАМАЛЯТ ТАКСИТЕ В ЦЕНТЪРА, АРТАКЦИОНИТЕ БЕЗПЛАТНО

такси за атракциони
контакти

Докладна за коригиране таксите по общинската Наредба № 10 е внесъл за разглеждане кметът. Отнася се за периода 1 април – 31 декември 2013 г. В нея той предлага на общинските съветници таксите в зона „Център“ да се намалят и да се заплащат по тарифата за зона I. По наредбата цените в централната зона за момента са 1 лв./кв. м, а за I зона – 0,80 лв/кв. м на ден. За месец – 16 лв. и 15 лв. В решението по точката е записано още, че за разполагане на съоръжения за деца – колички, надуваеми замъци, пързалки и др. – на бул. „България“, да не се заплащат такси. Бонусът се отнася за същия период – от април до края на годината. В зона II цените остават без промяна – 0,60 лв. кв. м. на ден и 12 лв./кв. м на месец.

Иво Димов обосновава искането с продължаващата криза и намаляването на потреблението. От друга страна, постъпват заявления от гражданите за поставяне на съоръжения за деца.

Зона „Център“ включва бул. “България” с пешеходната зона за отдих и частта от бул. “Димитър. Благоев” между пресечките с ул. “Иван Вазов” и с ул. “Ромен Ролан”. Зона I – терените между улиците: бул. “Димитър Благоев”, бул. “Г. С. Раковски”, ул. “Ангел Кънчев”, ул. “Захари. Зограф”, бул. “Стефан Стамболов”, ул. “Емилиян. Станев”, ул. “Вл. Д. Благоев”, ул. “Шандор Петьофи”, ул. “Хасковска”, ул. “Тодор Каблешков”, ул. “Любен Каравелов”, ул. “Добри Чинтулов”, ул. “Първи Май”, бул. “Димитър Благоев”. Зона II включва всички останали терени. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук