ПРОЕКТ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРАВА ОСЪЩЕСТВЯВА КТ „ПОДКРЕПА“

контакти

[quote]УСЛУГАТА ОСИГУРЯВА СЪДЕЙСТВИЕ НА РАБОТИЛИ, РАБОТЕЩИ ИЛИ ПЛАНИРАТ РАБОТА В ГЕРМАНИЯ[/quote]

Проект „ОСЕМ – Обединени социалноосигурителни европейски мрежи” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ осъществява КТ „Подкрепа“. В рамките му се осигурява информиране, консултиране и пряко съдействие на български граждани за защита, пренос и упражняване на техните социалноосигурителни права. Осигурява се също така трансгранична услуга, при която паралелно действащите информационни мрежи предоставят локална информация едновременно от България и  Германия, съобразявайки я с всички особеностти на осигурителните системи. Дава се възможност също така за изготвяне на процедури и реални действия за подпомагане на български граждани при решаване на техни конкретни казуси.

Експертите на КТ „Подкрепа“ работят в офисите на Конфедерацията, с партньори в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Пловдив, Русе, София и Хамбург. Те разполагат с представители и в по-малки населени места в България, като обхващат цялата територия на страната.

Безплатна правна консултация по електронен път за преноса на вашите осигурителни права между България и Германия може да получите на podkrepa.eu/osem.

Услугата по проекта осигурява експертно съдействие на българските работници и служители, които работят, работили са или планират да работят в Германия и желаят да ползват своите осигурителни права. Поддържа се мрежова свързаност с консултантското бюро Arbeit und Leben – Hamburg, с Националния осигурителен институт и EURES-мрежата към Агенцията по заетостта в България, и е осигурено пряко online-съдействие за реализиране на европейските права.

Повече информация може да се получи на тел. 0391 65709 от Иван Митев, председател СС «Подкрепа» «Неохим» АД Димитровград.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук