ПРОЕКТ: БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ

Ботаническа градина
контакти

Ботаническа градина ще бъде изградена в двора на Дневен център за възрастни хора с увреждания /ДЦВХУ/. Министерството на околната среда и водите одобри проект за 10 000 лв. Той ще се реализира чрез националния конкурс на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната реда /ПУДООС/ – „За чиста околна среда“, „Обичам природата – и аз участвам“. До края на април ще бъде подписан договор. Предвидено е дейностите да приключат до 31 октомври тази година, съобщават от администрацията.

Площта на градината, която ще бъде първа по рода си в общината, ще бъде 900 кв. м., а общото облагородено пространство ще се разпростира на 1920 кв. м. Ще бъдат  обособени алеи от плочки и цветарник на две нива. Предвидено е засаждането на редки дървета и храсти, ще има и  кът за подправки. Ще бъдат обособени също места за отдих и почивка, чрез поставянето на пейки. Входът на Ботаническата градина е замислен атрактивно – с монтиране на арка от ковано желязо, по която ще се спускат увивни растения.

Изграждането на градината в двора на ДЦВХУ ще допринесе за социализацията на хората в неравностойно положение. Грижите, които ще полагат в часовете по трудотерапия, ще съхранят, доразвият и възстановят изгубените им двигателни умения и стереотипи. Ще възпитат у себе си чувство на красота и хармония, категорични са от общината. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук