Проекти от граждани за обновяване на градинки набира Община Димитровград

Най-добрите ще бъдат финансирани с до 5000 лева

контакти

Конкурс за набиране на проекти от граждани, за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки, обяви Община Димитровград. Срокът за подаването им е до 31 август тази година, а одобрените ще станат ясни няколко дни след това.

Конкурсът цели подобряване и опазване на градската среда, естетическия вид на междублоковите пространства и ангажиране на гражданите в опазването на зелените площи в града, на каквито изисквания трябва да отговарят предложените проекти.

Условието за участие е гражданите да са регистрирани по Закона за управление на етажната собственост.

Ще бъдат финансирани дейности, като почистване и възстановяване на неподдържани терени, озеленяване, създаване на зони за отдих в междублокови пространства, монтаж на беседки, пейки, кошчета за отпадъци, детски съоръжения, спортни съоръжения и др. паркова мебел.

Недопустими за финансиране дейности са: подмяна на настилки около жилищни сгради, изграждане на паркинги и др. строителни дейности.

Оценяването ще извърши комисия, а най-добрите проекти от предложените ще бъдат финансирани от Общината на стойност до 5 000 лв., за всеки проект. Финансовите средствата ще бъдат предоставени на домоуправителите, след приключване и одобрение на дейностите по проектите и отчитане с необходимите документи.

Критериите за оценяване и класиране включват брой потребители, съфинансиране, устойчивост на проекта, подходящо местоположение. Допълнителна информация, на страницата на Община Димитровград, на следния ЛИНК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук