ПРОДЪЛЖАВА ПРЪСКАНЕТО НА МЕРИ И ПАСИЩА С ИНСЕКТИЦИДИ

контакти

До 25 юни ще продължи пръскането на мери, пасища и други територии с инсектициди, за да се намали популацията на кръвосмучещи насекоми, като част от мерките за ограничаване и ликвидирането на заболяването Заразен нодуларен дерматит. Това се казва в писмо на Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково, адресирано до Община Димитровград.

Третиранията ще се извършват в ранните часове, от 6:00 до 10:00 часа. За недопускане отравяне на пчели, всички пчелни семейства трябва да бъдат затворени до приключване на третирането, се уточнява в писмото.

Заради отровени пчели, избухна недоволство сред пчеларите, според които предварителните графици за пръскането не се спазват, както и че не са уведомявани предварително.

На снимката: един от многото самолети, които прелитаха преди дни над Димитровград, по пътя си към мерите и пасищатаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук