Продължават да трошат влакове с камъни и да застрашават машинисти и пътници

От началото на годината са регистрирани 65 случая. Трима са до момента пострадалите служители

Недобросъвестни продължават да хвърлят камъни и други предмети и да трошат стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, застрашавайки машинисти, кондуктори и пътници.

Щетите всяка година от счупени с камъни стъкла са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве, коментира от БДЖ.

От предприятието съобщават, че поредният случай е с бързия влак № 8641 от София за Стара Загора, станал снощи, при който машинист е получил наранявания. Влакът е замерян с камъни докато преминава преди входните стрелки на гара Пловдив, малко преди 19:00 часа, когато е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив случаите вече са 4, уточняват от БДЖ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук