Продължават да продават опасна пиротехника, въпреки проверките

В търговската мрежа все още се предлагат потенциално опасни пиротехнически изделия, независимо от провежданите през последните години кампании за проверка. Те са без инструкция или с непълни и/или липсващи предупредителни текстове, свързани с безопасната им употреба. Изводът е от анализ на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, която в средата на ноември стартира кампанията „Безопасна Коледа 2020“. Тя ще продължи до 22 декември.

До този момент инспектори от агенцията са 619 различни продукта в над 200 търговски обекта в цялата страна. Сред проверяваните групи стоки са светлинни гирлянди, пиротехника, играчки, включващи електрически изделия. Най-честите нарушения са, че липсват инструкции за употреба и текстове на български език, наименования и адреси на отговорния икономическия оператор, маркировки за съответствие и други видими несъответствия, за които ще бъдат предприети всички предвидени от закона действия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук