„Продължаваме промяната“ и ДПС на кантар за първото място в Хасково, при 1/3 протоколи

Партиите„Продължаваме промяната“ (ПП) и ДПС са на кантар за първото място в област Хасково, сочат първите официални данни за парламентарните избори в региона, при обработени 35.22% протоколи в Районната избирателна комисия (РИК).

Към момента на трето място е ГЕРБ-СДС, на четвърто – БСП, на пето – „Има такъв народ“ (ИТН), на шесто – „Възраждане“, на седмо – „Демократична България“ (ДБ). Това са и партиите, които ще имат народни представители в следващия Парламент.

Засега, ПП е първа сила в област Хасково с 25.82% от гласовете. С малка разлика на второто място в региона е ДПС с 23%. На трето място остава ГЕРБ-СДС с 19.74%. На четвърто се нарежда БСП с 8.32%, на пето е ИТН с 8.27%, на шесто се подрежда „Възраждане“ с 4.4%, на седмо е ДБ с 3.91%. Предстои да се види каква ще е промяната, след обработката на следващите протоколи.

Картината за президентския вот в региона при 1/3 обработени протоколи показва, че вотът за Румен Радев е 50.72%, за Мустафа Карадайъ – 21.31%, за Анастас Герджиков – 17.01%, за Костадин Костадинов – 3.18%, за Лозан Панов – 1.24%…

Както стана ясно, президентът ще бъде избран на втори тур, до който достигнаха сегашният държавен глава Румен Радев и Анастас Герджиков, според данните на национално ниво.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук