Продават родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Искат да я купи България

Наследниците на родната къща на българския писател Димитър Талев, намираща се в македонския град Прилеп, желаят българската държава да купят имота и да го запази като родно културно наследство.

Собственичката на къщата – прилепчанката Снежана Аческа иска за нея за минимум 100 000 евро. Моето най-голямо желание е къщата на Димитър Талев да стане българска, да стане културен дом на България. Не мога да разбера, защо България спи, споделя Аческа, цитирана от македонското издание a1on.mk, позоваващо се на интервю в БГНЕС.

Аческа става собственик на къщата след като починал съпругът й. По думите й, той си отишъл тъжен, защото бил изгонен от къщата, в която се е родил. Този, дето ги изгонил, бил в затвора, като целта му била да я вземе и продаде. Аз не позволих това да стане, казва прилепчанката, която може да чуете във видеата:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук