ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИ, ЗА ДА НЕ ГИ ПРОДАДАТ

[quote]ЕДНО ЖИЛИЩЕ СТРУВА ТОЛКОВА, КОЛКОТО НЯКОИ Е ГОТОВ ДА ПЛАТИ ЗА НЕГО[/quote]

Да продаде три жилища прие на сесията общинският съвет. Става дума за два апартамента по бул. „Стефан Стамболов“ и един на бул. „Димитър Благоев“. Всички те – старо строителство.

Първият апартамент на бул. „Стефан Стамболов“ е 65 кв. м. Посочената за него цена – 25 109 лв. Председателят на ОбС Стефан Димитров направи предложение, което бе прието, цената му да скочи на 39 хил. лв. Аналогични предложения той направи и за другите две жилища, които също бяха приети. За следващия на бул. „Стефан Стамболов“ в записката е посочено, че е 60 кв. м. – цена – 23 207 лв. След промяната стойността се повиши на 36 хил. лв. Третият поред на бул. „Димитър Благоев“ в докладната е посочено – 116 кв. м – цена – 50 624 лв. След промяната цената му стана малко над 69 хил. лв. По думите на Стефан Димитров – цената за квадрат става 600 лв.

Потърсихме информация от две агенции за недвижими имоти, за да видим как върви пазарът на жилищата в съответните райони. Много зависи от състоянието на конкретния апартамент, на кой етаж е, тухла или апартамент…По принцип не се говори за квадрат, а за обща цена. Ако трябва да се посочат някакви граници – за бул. „Стефан Стамболов“ цените се движат в диапазона 380-480 лв. По бул. „Димитър Благоев“ е същото, дори стойностите там са по-ниски. Цените много паднаха и продължават да падат. Кой ще купи апартаменти на такива високи цени?, запита се Нели Велева, собственик на „Нелита“.

Обявените стойности в интернет трябва да бъдат намалени с 10 до 30 процента, за да се надяваш на сделка. Като държиш цена – не можеш да продадеш. Един имот струва толкова, колкото някой е готов да плати за него, коментира Йорданка Делчева, управител на „Славяна Консулт“, споделяйки мисъл на свой приятел. На посочените цени жилищата са непродаваеми, категорична бе управителката. Тя потвърди стойностите, предоставени  от другата агенция като реални.

Имаше още една докладна на сесията, отнасяща се до продажба на апартамент на ул. „Софроний Врачански“. Стефан Димитров обяви намерението си и за това жилище да има по-висока цена. Може би, с цел да запази апартамента и да не го прави непродаваем, кметът Иво Димов оттегли докладната. Той бе вносител и на останалите. Защо ОбС гласува положително за разискваните записки?, е интересен въпрос.

ИДЕАЛНО

По информация от „Нелита“ се оказа, че най-ниските цени в Димитровград, що се отнася до апартаментите в Димитровград, са тези по бул. „България“. Въпреки  че се намират в идеалния център, хората не ги предпочитат. Основни причини са голямата кубатура и нуждата от ремонти. Цените по булеварда варират от 250 до 350 лв. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук