ПРОГНОЗА: СТУД ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ

Няма да бъде такъв студ, както днес и предходните дни, но прогнозата е за ниски температури до края на януари. Все пак, синоптиците успокояват, че още от средата на тази седмица ще има максимални стойности, над нулата. Така ще продължи до събота. В неделя ще има ново захлаждане, но то в никакъв случай няма да бъде от този порядък.

Според прогнозата, в Източна България и в Родопите ще има нова порция снеговалежи във вторник и сряда. Чака ни един, после още един циклон. Този сняг ще се задържи особено във високата планина и до Великден. Ще се карат ски, коментира пред БНТ климатологът Георги Рачев.

Определи метеорологичната обстановка в страната като уникална, тъй като от 30 години студът не е бил толкова продължителен. Това за нашия климат не е често срещано явление, посочи той. Климатологът препоръча на хората да се запознават с прогнозата за времето всеки ден, тъй като е най-актуална.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук