Прогнозата за понеделник: Обилни валежи, градушки и гръмотевични бури

Премиерът Борисов свика националния оперативен щаб

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ за понеделник предвижда обилни валежи, градушки и гръмотевични бури над хасковска област. Обявен е жълт код за опасно време, информират от Областна администрация.

Оттам уточняват, че към края на деня в неделя обстановката в региона е спокойна. През целия ден остана горещо, а максималните температури на места в региона надвишиха 37 градуса. Край харманлийското село Доситеево са се запалили сухи треви, в близост до житен блок с площ 2 хиляди декара. На място работиха 4 противопожарни екипа, в ранния следобед пожарът бе овладян, няма опасност от разрастването му, но на място остават да дежурят два от екипите с огнеборци.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в контакт с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свика националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020. Оперативният щаб ще координира действията на институциите, предвид очакваните поройни дъждове и градушки тази нощ.

Премиерът нареди областните управители да бъдат по местата си и докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят разпореди също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия, да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки, уточняват от Областна администрация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук