ПРОВЕРЯВАТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА АВТОМАГИСТРАЛА „МАРИЦА“

Проверка на строителните дейности на автомагистрала „Марица“ ще направи утре вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. В инспекцията ще се включи и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ инж. Лазар Лазаров, информират от Министерството на регионалното развитие. Тя ще започне в района при пътен възел на Тополовград.

Проектът „Изграждане на АМ „Марица“ Лот 1 и Лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Със средства от оперативната програма се изграждат общо 65,62 км. АМ “Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор № IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Тя ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП „Капитан Андреево”. По нея ще се осъществява и пътният трафик за Гърция при възел „Ново село“.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук