ПРОВЕРЯВАТ СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

Сигнали за купуване на гласове са постъпили вчера в Димитровград. Преди малко говорих с шефа на полицията, който ме уведоми, че са направили всичко необходимо. Сигналите се свързват по принцип с няколко места – кварталите „Изток“, „Мариино“, „Вулкан“, селата Крепост, Чернгорово, където има малцинство. Привикани са няколко човека, но не знам колко са те, както и дали тези сигнали са основателни, коментира кметът на Община Димитровград Иво Димов. Той акцентира, че продаването на гласове се доказва трудно. Съобщенията за нередности се свързват с няколко партии. По думите му в момента няма някакви извънредни ситуации в Димитровград, като изборният ден до обяд протича нормално.

Междувременно, депутатът Владимир Митрушев съобщи, че в Странско членове на едно семейство са в една и съща секция. Ще сигнализираме Районната избирателна комисия, каза той. От РИК коментираха, че към 12:00 часа такава жалба не е подавана, но казаха, че ако има основания, секционната комисия трябва да претърпи промени. Към посочения час две са жалбите, постъпвали в избирателната комисия. Първата се свързва с желание да бъде преместена секция 104 в Хасково, заради това, че помещението не е достатъчно светло. Тя обаче няма да бъде удовлетворена. Следващата се отнася за хора с двойно гражданство, фигуриращи в забранителния списък, като тя също няма да бъде удовлетворена.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук