ПРОВЕРЯВАТ ВОДНИТЕ ОБЕКТИ В ОБЛАСТ ХАСКОВО

Предстои пролетната проверка на водните обекти на територията на област Хасково. Съвещание по въпроса се проведе днес в Областна администрация, съобщават оттам. На него присъстваха представители на общини и териториални структури. Такива проверки се извършават ежегодно – пролет и есен.

Ще бъде инспектирано състоянието на потенциално опасните язовири, речните корита, дигите и корекциите, мостовите съоръжения и хвостохранилищата. Със заповед на областния управител на област Хасково ще бъде определен състава на Междуведомствената комисия и графика на проверките, които ще са в периода  7 май – 10 юни, 2015 г., уточняват от Областна администрация.

Със свои заповеди кметовете на общини трябва да сформират местни Междуведомствени комисии, които да проверят състоянието на водните обекти и мостовите съоръжения в урбанизираните територии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук