Проверки в зимните курорти: Най-много данъчни нарушения в Пампорово, най-малко в Банско

До края на сезона ще да бъдат извършени още поне 5 000 проверки

контакти

Над 3 000 проверки и наблюдения са извършени от началото на контролната кампания на НАП в зимните курорти в страната. Тя се извършва денонощно, уточняват от офиса в Хасково. Резултатите до момента сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в  Пампорово, а най-малко в Банско. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение. Първенството се държи от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат. Общият брой нарушения, открити от НАП от началото на зимния сезон в курортите обаче намалява до под 10 % от проверените. Значителен принос за това има практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушения за срок до 1 месец, посочват от Приходната агенция .

Оттам припомнят, че инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища. Очаква се до края на сезона в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград, Чепеларе, Девин и други курортни селища да бъдат извършени още поне 5 000 проверки, допълват от офиса на Агенцията. Хасковски екипи също са мобилизирани в кампанията, основно в тази във Велинград. В нея участва и звеното за фискален контрол, което следи движението на рискови стоки.

„Намаляването на дела на нарушенията всъщност е добра новина. Целта на НАП никога не е била самоцелно съставяне на актове, а поведение на търговците, което е съобразено със закона“, коментират от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук