ПРОВЕРИХА 21 БЕНЗИНОСТАНЦИИ, ОТКРИХА НЕКАЧЕСТВЕНА НАФТА И НАРУШЕНИЯ

[quote]ИЗТЕГЛЯТ ОТ МРЕЖАТА 26 000 ЛИТРА ДИЗЕЛ[/quote]

Общо 21 бензиностанции са били проверени в областите Пловдив, Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора и Велико Търново, съобщават от вътрешното министерство. Най-много нарушения са констатирани по отношение на качеството и контрола на течните горива. Пет от търговските обекти продавали некачествена нафта, а при шест са засечени документални нарушения.

Операцията бе за противодействие на данъчни престъпления и пресичане на разпространение на некачествени енергийни продукти, уточняват от ведомството. Проведена е на 18 и 19 януари, под ръководството на ГДБОП, с участието на Икономическа полиция, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, НАП, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

След наложена забрана за продажба, се очаква около 26 000 литра дизелово гориво да бъде изтеглено от мрежата. Нарушителите ще бъдат санкционирани с актове за установени административни нарушения на обща стойност 176 000 лв.

Съставени са 8 протокола за задължителни предписания, предстои връчването на 6 акта за нарушения по Закона за измерванията. Други 8 акта и 7 писмени разпореждания са съставени във връзка с изисквания за пожарна безопасност.

В два от проверените обекти са намерени недекларирани съдове за съхранение на течни горива. Открити са разлики и в касовата наличност. Заради установени данъчни задължения, в размер на над 100 000 лв., е наложен запор върху продавани горива на част от обектите. Иззети са оборотни средства и са съставени 2 акта за установени административни нарушения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук