Провеждат акция „Безопасно лято“, част от операция „Ваканция“

контакти

Акцията „Безопасно лято“, част от ежегодната операция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, се провежда на 1 юни, Ден на детето. Тя е традиционна, организирана в продължение на повече от 20 години, информират от МВР – Хасково.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков дадоха старт на кампанията. Призоваха  родители и водачи да бъдат отговорни и толерантни на пътя и със своето поведение да дадат пример на децата си. А малките участници в движението посъветваха да се научат да се грижат, както за своята, така и за безопасността на другите. Същевременно, пътните полицаи в областта раздават превантивни брошури, изготвени с помощта на Областна администрация.

Искаме да предпазим децата и възрастните от инциденти като насочваме вниманието им към основни правила за поведение на пътя. Специално акцентираме върху опасностите пред децата-пешеходци, децата-велосипедисти, децата-пътници в автомобилите. Затова чрез полицейските управления в цялата област ще се опитаме да достигнем до максимално много хора, обясни областният управител на Хасково. Идеята на Станислав Дечев бе подкрепена от директора на МВР – Хасково Ангел Цанков и стана възможна благодарение на усилията на всички полицейски служители, допълват информацията от Областна администрация.

Във всеки един от ваканционните месеци е заложено провеждането на специализирани полицейски операции с различна тематика. Те ще бъдат съобразени и с графика на специализираните акции, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция, за засилени проверки за спазване на скоростните режими. Полицаите ще следят за използването на обезопасителни колани и каски и дали в колите са поставени обезопасителни столчета и седалки при превозване на по-малките деца.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук