Проблеми с хуманното отношение към животни предизвикват проверки по пазари

Констатирани са сериозни проблеми с хуманното отношение към животни на пазари в България, се казва в доклад по наблюдения на „Анимал Ейндъжлс“. На тази база областният управител на Хасково Станислав Дечев свика заседание на Областната епизоотична комисия, председателствана от заместника му д-р Стефака Здравкова. Заседанието е във връзка със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/, основа за която е цитираният доклад.

На срещата бе решено да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, които да набележат мерки за извършване на проверки. В инспекциите ще участват представители на общините, на областната дирекция по безопасност на храните и полицията. Ще се проверяват регламентирани и нерегламентирани пазари за животни, съблюдавайки националното и европейско законодателство.

До 20 септември кметовете на общини  трябва да уведомят писмено областния управител за изпълнение на набелязаните мерки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук