Проблеми в няколко димитровградски села създаде снощният порой

Проблеми в няколко села в община Димитровград създаде снощният проливен дъжд – в Голямо Асеново, Малко Асеново, Долно Белево, както и на ул. „Марица“ в кв. „Мариино“.

Засегнати от пороя са няколко къщи и дворове в Голямо Асеново, в ниската част на селото. Затворен е бил пътят между Голямо и Малко Асеново Асеново, тъй като прелялата вода е заляла мост. Наложило се е хората от няколко къщи да бъдат евакуирани, тъй като приземните им етажи са били наводнени. В ниската част на улицата в „Мариино“ също е имало напълнени дворове и гаражи. Екипи на пожарната и ВиК са действали своевременно и продължават да действат.

Снощи бяхме на място по засегнатите участъци. Няма бедстващи хора. Дъждът спря около полунощ и водата започна да се оттича. Днес комисия ще направи оглед по места, за да види пораженията, съобщи кметът на община Димитровград Иво Димов. В града няма някакви сериозни оплаквания, като са получени сигнали за една-две къщи, в чиито мазета е влезнала вода.

30.6 литра на кв. метър е дъждът в Димитровград за денонощието. Най-много в региона е валяло в Меричлери – 37.5 литра на кв. метър, съобщиха от Метеорологичната станция в Хасково.

Днес ще вали почти без прекъсване в Западна и Централна България. Сухо ще бъде само в крайните източни райони. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук