Пробация и 160 часа безвъзмезден труд за баща и син, нарушили карантината

По две досъдебни производства на Районна прокуратура – Хасково са осъдени баща и син на „Пробация“, включваща и 160 часа безвъзмезден труд, за нарушаване на задължителна карантина, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Бащата и синът се върнали от Германия на 20 март и посочили адрес в Хасково, за изкарване на карантината. На 27 март полицаи проверили мястото, но двамата отсъствали. По телефона обяснили, че отиват на погребение на свой близък в града, с което не спазили срока от 14 дни под карантина.

По споразумения на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрени от Районен съд – Хасково, на двамата са наложени наказания „Пробация“, със следните мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от една година и шест месеца, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година и шест месеца и „Безвъзмезден труд в полза на обществото“  в размер на 160 часа за срок от една година и шест месеца.

Определенията за одобряване на споразуменията на Районен съд – Хасково са окончателни, поясняват от Прокуратурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук