Пробация за пенсионер-насилник, заплашил с убийство жена си

контакти

Пробация наложи на домашен насилник Районен съд – Димитровград, пребивал и заплашил с убийство жена си в димитровградско село. Това е станало след споразумение, публикувано на 5 декември.

На 8 октомври тази година обвиняемият се заканил да убие съпругата си, като опрял острие на брадва на нейния врат и й казал: „Ще те трепя“.

Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Физическото насилие се изразявало в нанасяне на побой с юмруци, и психическо насилие, включително и тежки обидни думи спрямо съпругата му в периода от октомври миналата година до 8 октомври на тази година, поясняват от съда. На посочената дата той още така причинил лека телесна повреда – драскотина и кръвонасядания по шията и едното бедро, придружени от болки в ребрата.

Насилникът е с основно образование, неосъждан, пенсионер, пишат от съда. Оттам посочват, че е от димитровградското село Р., където е и извършвано насилието.

Наложената пробация е за срок от 8 месеца, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Отнетите веществени доказателства, освен брадвата, включват кичури коса и рокля, нарязана на парчета. Те са на съхранение в полицейското управление в Димитровград и следва да бъдат унищожени.

Преди настоящото решение обвиняемият, става ясно от протокола на съда, е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“. Той трябва да заплати по сметката на МВР – Хасково направените по разноски от малко над 490 лева, изхарчени за експертизи.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук