Пробация за закани за убийства наложи съдът в Димитровград

контакти

Пробация на подсъдим за закани за убийство на повече от един човек наложи на Д. А. Д. Районен съд – Димитровград, след постигнато споразумение. Подсъдимият се е намирал в следствения арест в Стара Загора, откъдето и бил доведен за делото, разгледано на 17 април в Димитровград.

Ще те убия“, „Ще убия децата ти“, „Ще вкарам в гроба внуците ти“, „Ще ви подпаля къщите“… Така се заканвал той на друг човек на територията на община Димитровград, къде точно – от съда не конкретизират. Заканата става на 21 септември миналата година, като агресивният държал в ръката си нож и го размахвал.

Д. А. Д. е роден през 1983 г. в Чирпан, с постоянен адрес на територията на община Димитровград. Той е без образование, безработен, неженен, неосъждан /реабилитиран/.

Подсъдимият се признава за виновен. Пробационните му мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност на явяване и подписване два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Той е осъден и да заплати направените по делото разноски в размер на 1357 лева – за експертиза, която сума следва да се внесе по сметка на ОД МВР – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук