ПРИ ТОЛКОВА ПОЖАРИ, СРАМОТА Е ЛИПСАТА НА ТИТУЛЯРЕН ОБЛАСТЕН, СПОРЕД ИРЕНА УЗУНОВА

Срамота е липсата на титулярен областен управител на Хасково, с оглед на пожароопасния сезон. Това заявява пред Радио „Фокус” народният представител от ГЕРБ и бивш губернатор Ирена Узунова. При една бедствена ситуация, според нея, областният управител поема отговорността за пълния контрол и координация между службите, ангажирани в потушаването на пожари.
Миналата година през август в Хасковски регион бяха потушени над 880 пожара. Тази година бедствието е дори по-мащабно. При такива ситуации функциите на областния управител са много сериозни. Върху него пада отговорността за пълния контрол и координацията между службите, ангажирани в справянето с едно огнище, ангажирани с логистиката на силите, необходими за потушаването. Свързани са и с преценка на това следва ли да се определи бедствено положение, както и каква техника да се мобилизира, коментира още Узунова.
Според бившия областен управител, неназначаването на титулярен приемник се дължи на разногласия относно личността му в новата тройна коалиция, а задкулисните пазарлъци стават причина за безвремие и безвластие. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук