При проверени 13 350 коли засякоха 11 078 нарушения

контакти

От петък до неделя полицейските екипи в страната са проверили 13 350 моторни превозни средства /МПС/ и 18 195 човека. Засечени са общо 11 078 нарушения, от които 3 678 са за управление на МПС с превишена скорост. Издадени са 5 500 фиша и 1 900 акта за установени административни нарушения. Отнети са 152 книжки заради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата. По време на осъществените проверки на място на гражданите са връчени общо 694 електронни фиша. Засилените проверки ще продължат до края на месец септември, информират от пресцентъра на МВР.

Акцент при пътния контрол са проверки на автобуси, след трагедията в Искърското дефиле, при която в паднал пропаст автобус смъртта си намериха 17 човека, други се борят за живота си…, а днешният понеделник е обявен за ден на национален траур.

Проверки на автобуси се извършват и в област Хасково. Рейс без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ е бил спрян днес по пътя от Димитровград за Хасково…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук