При интерес, изнесени обучения в Димитровград на Технически университет – Варна

контакти

Организирането на изнесени обучения в Димитровград, обсъждат ръководствата на Технически университет – Варна и Общината. Идеята назрява от известно време, като сега се уточнява, че такива ще бъдат организирани от следващата учебна година, при интерес на завършващи ученици. За да се провеждат, желание трябва да имат 25-30 човека.

Обмисля се възможност, ако се организират изнесени обучения, преподаватели от Варна да пътуват до Димитровград. В процес на уточняване е базата, за осигуряване нормални условия за учебен процес.

Идния вторник, кметът на Димитровград Иво Димов и заместникът му Светослав Стойков ще имат среща във Варна с ректора на Висшето учебно заведение, на което ще бъде подписан меморандум за сътрудничество.

Нещата трябва да стават бавно и методично, не бива да се бърза. Трябва да имаме визия за години напред, в краткосрочна, средносрочна и дългосрочна перспектива. Мислим за филиал на университета в Димитровград, но още е рано да говорим за такъв. Необходимо е, първо, да изградим фундамента, върху, който да стъпим, подчерта Иво Димов.

Градоначалникът съобщи още, че Общината е в преговори и с Варненския свободен университет. Повече подробности за тях трябва да станат ясни в началото на май месец.

Същевременно, днес в Димитровград се проведе предварителен изпит за варненския Технически университет. В препитването, което бе в ПМГ „Иван Вазов“, се записаха 15 ученици. Резултатите ще послужат на кандидатстващите за прием.

На снимката: преподавател от Технически университет – Варна разяснява на учениците спецификата на предварителния изпит.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук