ПРИЯТЕЛИ НА ИМАМА С ИСЛЯМИСТКО ЗНАМЕ: В ХАРМАНЛИ ЗА ДЖИХАД НЕ Е ГОВОРЕНО

Ремзи Хасан никога не е говорил за джихад, разказаха пред БНР вярващи, които посещават джамията в Харманли. Снимка на имама от ромската махала, качена във Фейсбук през май миналата година, със знамето на „Ислямска държава“, обиколи интернет.

Защо трябва да го изопачават, че е тероризъм, това са глупости. Не е в Харманли, всичкото е в Пазарджик и в това няма нищо лошо. На арабски пише „Бог е велик“. Нищо друго. В Харманли няма нищо такова. Ние в тези работи не вярваме, каза приятелят на имама – Антон.

Ремзи не е бил открит в дома си в циганската махала на Харманли. Баща му Хасан обяснява, че синът му е бил арестуван през ноември миналата година, когато ДАНС и Прокуратурата проведоха акция в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково. Можете да попитате прокуратурата в Пазарджик. Няма доказателства. Арестуван беше за 24 часа и е пуснат, казва Хасан.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук