Приютен бездомник: Осем месеца бях на улицата, от сто човека един помага

От сто човека, един помага на бездомниците. Става въпрос за това някой да ти даде лев или нещо за хапване. Нека бъдат двама, но не повече, споделя 57-годишният Красимир Генев.

Малко над 8 месеца той остава на улицата в Хасково, след като загубва работата си покрай пандемията и изпада в невъзможност да плаща квартира и текущи сметки. От броени дни е приютен в Центъра за временно настаняване в Димитровград, където днес кметовете на населените места в общината и група местни парламентаристи направиха дарение за обитателите.

След като загубих работата си и нямах пари за наем, се озовах на улицата. Така беше от началото на април, почти до средата на декември – 24 часа в денонощието. През това време преживявах по пейки, а когато вали – по спирки и други подслони, обяснява бездомникът.

Суров е животът на улицата. Има мнозина, които искат да ти навредят или да откраднат нещо от теб, било от злоба, било, защото такъв живот са възприели. Наскоро, докато лежах на една пейка, дойдоха тийнейджъри и ми смъкнаха якето от гърба. Други също са се опитвали да крадат или да ми посягат, казва Генев.

Близки, които да му помогнат, казва, че няма. Развел се преди време, имал дъщеря в Испания… По думите му, 20-30 човека били в неговото положение в Хасково. В Димитровград видял петима и други около тях.

В центъра за временно настаняване в Димитровград Красимир е от 15 декември, насочен от социалните в областния град. Според него условията са много добри, но по-важното е, че така се дава възможност на човек да си стъпи на краката.

За себе си разказва, че е работел като шлосер, монтьор, заварчик и дори барман. Хора с неговите възможности са търсени на пазара, но споделя, че е трудно заради напредналата му възраст. Все пак, успял е да си намери работа, във фирма за пакетиране на подправки и се надява, че повече няма да изпада в незавидно положение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук