Пристигнаха първите бактерицидни лампи, за дезинфекция против вируси

Първите бактерицидни лампи, които Община Димитровград бе поръчала за превенция на вътрешната публична среда, получи кметът Иво Димов, съобщават от администрацията.

„Тези лампи се ползват във вътрешни помещения за дезинфекция против вируси, бактерии и микроорганизми. Подобни лампи се ползаваха в Китай по време на епидемията за дезинфекция на помещения, включително и автобуси. Лампата е леснопреносима и нашето намерение е да я ползваме в по-натоварени помещения. Същата ще бъде доставена и на МБАЛ „Св.Екатерина“, каза кметът Иво Димов.

Ултравиолетовите лъчи на бактерицидната лампа са с дължина на вълната 253 nm, мощност 30W и се захранва с 230V/50Hz. Дезинфекцията се извършва, когато в помещенията не присъстват хора. Работен цикъл на лампата 30 минути.

От Общината съобщиха същевременно, че днес кметът Иво Димов и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ участва в онлайн заседание на Управителния съвет на сдружението. На работната среща е обсъдена актуалната ситуация в общините в извънредното положение, за периода до 3 април, както и други организационни въпроси.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук