ПРИЗ: ПЪРВА НАГРАДА ЗА ПЕВЧЕСКИ ТАЛАНТ В КОТЕЛ

Певчески талант
контакти

Първо място спечели ученикът от СОУ „Васил Левски“ Даниел Ленков на V-я Национален конкурс за инструментален фолклор „Песенна дъга над Кутев“, провел се в Котел. Това е първа изява за момчето на конкурс от такъв ранг, съответно и успехът му е първи по ред. За момента е най-малкия ученик, който взема такава награда. Той е в 9 клас, за първа година в музикалната паралелка. Това каза преподавателката по музика Елена Беделева, която също получи приз за високи постижения в работата. Тя допълни още, че от училището са участвали седем деца – двама инструменталисти и пет народни изпълнители.

За спечелване на златния медал Даниел изпя две песни – една бавна и една бърза. Престижното класиране му донесоха изпълненията на „Провикнал се Стоян“ и „Мари моме хубава“. Освен че пее, младият талант свири на синтезатор, пиано и акордеон. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук