ПРИЗНАНИЕ: ИВАН ПЕТРОВ ДОКЛАДВАЛ, ЧЕ КУМЕЦЪТ НА ЦЕЦО ИЗТОЧВА ДДС

контакти

[quote]ЕКСДЕПУТАТЪТ ЛИЧНО ИНФОРМИРАЛ БОЙКО БОРИСОВ И ЗА КАМИОНИ С  ЦИГАРИ НА ГРАНИЦАТА[/quote]

Кумецът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е участвал в схеми за източване на ДДС. Това заяви бившият хасковски депутат от ГЕРБ Иван Петров при Николай Бареков във воденото от него предаване по ТВ 7 „Гореща точка“. На въпрос на водещия кой се е облагодетелствал от схемите  Петров отговори, че не може да посочи никого персонално. Можел само да говори аналитично за приятелски кръгове. Въпреки това конкретизира – кумецът на Цветан Цветанов, смотолевяйки името Тодор Бояджиев. Повече обаче не го каза, оставяйки впечатление, че пропуска или, по-точно не иска да го прави. Продължавайки по темата, допълни, че три години говори в партията за тези кръгове, с желание да се вземе отношение и да се прекрати тенденцията.

Получи се така, че аз, излизайки с лицето и името си, станах неудобен. Информирал съм за това и шефа на НАП Красимир Стефанов. Вместо да направи необходимото, той (Цветанов) го нареди втори в листата, каза още доскорошният депутат.

Малко преди тези разкрития екснародният представител подхвана темата за контрабандата. Разказа, че в началото на мандата на управлението на ГЕРБ, заедно с бившия областен координатор на Благоевград Костадин Хаджигаев  лично са отишли при премиера Бойко Борисов. Казахме му – на власт сме, но се получават неприятни неща. Минават камиони, които са регистрирани с един вид стока, а в същото време носят контрабандни цигари и то в големи размери. Той се разтревожи и каза да отиваме при Цветанов, да му разкажем за какво става дума… Доколкото знам, камионите си минаха, цигарите си останаха в страната, каза Иван Петров. Заедно с него в студиото беше друг бивш депутат от ГЕРБ – Емил Димитров. Той пък заяви, че по време на предишното управление държавата е губила 1,5 млрд. годишно от контрабанда на цигари.

По думите му, не може да даде категорична оценка, тъй като няма конкретни данни и документи. Според него, няма държава без контрабанда, но тя трябва да бъде сведена до минимум. Каза още, че хората са искали от ГЕРБ да въздаде справедливост, да не се случват нещата, които са се случвали преди това. Според него, намеренията са били добри, но с течение на времето забелязал неща, които не са адекватни на дадените обещания. 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук