ПРИЗИВ: НЕОЛИТНИЯТ ЧОВЕК ОТ КРУМ ДА СТАНЕ ЧУДО НА БЪЛГАРИЯ

контакти

Призив за подкрепа останките от неолитния човек от „Кар дере“ да станат чудо на България отправи кметът Иво Димов.

В обръщение към жителите на общината и свързаните с Димитровград интернет-потребители градоначалникът призовава за мощна подкрепа в подетата национална кампания. Тя цели да излъчи десетте най-значими археологически открития на новото хилядолетие. За да се засвидетелства подкрепа към някоя от обявените преди време номинации, е обявено и онлайн-гласуване на следния интернет адрес.

Неолитният човек бе открит през 2009 г. при спасителни археологически разкопки на средновековно селище в местността „Кар дере“ край село Крум. Понастоящем той е експониран в зала „Археология” на димитровградския Исторически музей. Находката е част от неолитен култов гробищен комплекс, който е единствен на територията на България и съседните страни. Именно това го прави уникален от научна и експозиционна гледни точки.

Скъпи съграждани,

Дойде времето да покажем, че това, което ни сплотява, са не само думи, а факта, че сме истински обединени от нашата принадлежност. Когато искаме Димитровград да е по-добър за живеене, да е по-привлекателно място за нас и нашите гости, трябва да правим и стъпките в тази посока.

Обръщам се към всеки един, който носи в сърцето си обичта към родния град.

Където и да се намирате, каквото и да правите, оставете за миг всичко друго и намерете най-близкия компютър или вземете телефона си и гласувайте за нашия град. Дайте своя принос Неолитния човек от село Крум да стане чудото на България! Кампанията на в. “Стандарт”, докоснала сънародниците ни от всички страни, началото на която постави министъра на културата, ще приключи тази неделя. Сега имаме уникалния шанс да обърнем погледа на България и света към Димитровград. Нека не просто да запазим преднината от 7 000 гласа, а и да я увеличим! Вярвам, че можем да постигнем това!

Да си дадем още един повод за гордост. Да покажем, че нашият избор е за Димитровград!

Иво Димов, кмет на Община Димитровград 

Красиви, удобни, функционални – МЕБЕЛИ ESTILO: www.estilo.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук